3S-Ansiktsbehandling
Botox, Filler, PRP, Micropenn 

Rubrik

Framhäv din inre skönhet

Om behandlingar 

Fillers

Alla behandlingar görs med Belotero, 
hudfillers med hyaluronsyra. Fillerbehandling är en medicinsk skönhetsbehandling som innebär att filler injiceras i huden i syfte att återskapa eller förbättra utseendet. BELOTERO är ett mjukt dermatiskt fyllmedel som är utformat för att uppnå meningsfulla resultat genom att integrera i ansiktshudvävnad. Med BELOTERO kan patienterna se en synlig mjukning i sina linjer för ett naturligt utseende som varar. Detta kan göras genom att fylla ut rynkor eller genom att öka volymen eller förstärka konturer på tex läppar, nasolabiala veck och munnens konturer. 
Har du ojämnheter i huden som till exempel ärr eller gropar kan dessa också jämnas ut.

Fillers fyller ut och formar huden inifrån. Gelen


som  används innehåller ämnen som liknar 


kroppens egen hyaluronsyra, vilken binder


 fukt och skapar spänst i 


huden. Fillers fungerar effektivt för skulptering


och konturering av områden i ansiktet men 


också för att motverka ålderstecken och släta 


ut huden på önskade platser. 


Effektiv mot rynkor och linjer i ansiktet, mörka 


ringar under ögonen (tear trough), utfyllnad 


och konturering av kindben och kinder, 


konturering av näsa, läppförstoring och 


läppkonturering samt korrigering av


acneärrBehandlingstid: 30-60 minuter


Hållbarhet 4-12 månader


Så går behandling av filler till


Vi börjar med att lägga en bedövning som är 


anpassad för din typ av behandling. I de


flesta fall räcker det med en bedövningskräm. 


Våran certifierade behandlare injicerar  


därefter filler strax under huden vid önskat 


område för att skapa volym, förbättra hudens 


kvalitet och struktur eller skapa nya konturer. 


Vi använder oss enbart av marknadens 


mest populära och kvalitetssäkrade 


varumärken och produkter.


Omedelbart resultat


Med fillers ser du resultat direkt, även om det 


kan ta några veckor till full effekt. Fillers är 


inte permanenta vilket ger dig möjlighet att 


underhålla och förfina ditt utseende som du 


vill.


Biverkningar av filler


Om biverkningar uppstår är de oftast 


relaterade till själva ingreppet/nålsticket och 


inte läkemedlet i sig. 


Det kan då handla om ömhet, lokal svullnad 


eller en lätt rodnad, som vanligtvis försvinner 


inom två dygn.
Botox

Vistabel är den aktiva substansen som verkar muskelavslappnande genom att blockera nervimpulserna till de muskler som behandlas. Vistabel har används i medicinskt syfte sedan 50-talet och är idag även en vanlig behandling inom den estetiska branschen. Vistabel används vanligen för att minimera anspänningsrelaterade rynkor i ansiktet på pannan samt runtom ögonen.

Behandlingstid 30-45 minuter

Hållbarhet  3-6 månader

Så går behandlingen till

Våran certifierade behandlare injicerar precis rätt mängd muskelavslappnande medel på noga utvalda ställen i dina ansiktsmuskler. Injektionsnålen är så tunn att den knappt känns, vilket gör att ingen bedövning behövs. Om du tycker det är obehagligt med sprutor kan vi lägga på en bedövningskräm innan din behandling. Allt för att du ska känna dig trygg och få en så bra upplevelse som möjligt.


Resultat inom en vecka

Behandlingsresultatet syns inom en vecka och varar i upp till fem månader. Därefter bör du upprepa behandlingen om du önskar ett varaktigt resultat.


Om biverkningar

Biverkningar vid skönhetsbehandlingar med muskelavslappnande medel är mycket ovanligt. Om biverkningar uppstår är de oftast relaterade till själva ingreppet och inte läkemedlet i sig. Det kan då handla om ömhet, lokal svullnad eller blåmärken som övergår inom några dagar. Vissa patienter upplever en lätt rodnad första dygnet, men de flesta påverkas inte alls av behandlingen.Microneedling

När vi åldras minskar den naturliga produktionen av hudens kollagen och elastin vilket leder till rynkor, slapp hud och insjunkenhet. Genom microneedling kan vi stimulera huden att producera mer kollagen och elastin på ett sådant sätt att den kan användas som ett alternativ till kirurgiska ingrepp, laserpeeling och mekanisk hudslipning. Microneedling/skin needling har funnits ett antal år och innebär att man orsakar "mikro skador" på huden med mycket fina nålar. Dessa skador försätter huden i ett läkningsläge, vilket frisätter kollagen, elastin och stimulerar nya hudceller. Detta i sin tur minskar tecknen på åldrande, som exempelvis fina linjer, rynkor, slapphet, ihåligheter och ojämn hudton.

Micropen tar skin needling till nästa nivå. Dermarollers tränger in i huden i en vinkel, vilket betyder att den orsakar mer onödig skada, och är svårare att använda bl.a. på ärrvävnad. Dessutom går längden på Micropens nålar att justera vilket gör att den kan användas på tunnare hud, exempelvis runt ögonen. Micropen stimulerar hudens fasthet och ger en huduppstramning, reducerar akne ärr, kirurgiska ärr, hudbristningar, förbättrar rynkor och fina linjer samt minimerar hudens porstorlek.

Micropen penetrerar huden mellan 20 till 90 gånger per sekund med en reglerbar hastighet, och från 0,25 mm till 2 mm djup, beroende på vilket område som skall behandlas. Behandling med Micropen sker med minsta möjliga obehag och bedövningskräm kan användas innan behandling. Själva utförandet av behandlingen går snabbt, tar endast 5-10 minuter per behandlat område, och kan åstadkomma stora

förändringar på ärr, bristningar, rynkor och åldrad hud. För optimalt resultat bör en behandlingskur genomföras vanligtvis bestående av 5-6 behandlingar med en månads intervaller. Men för många räcker 1.2 behandlingar. Läkningstiden efter genomförd behandling är kort, huden kommer att vara lite röd och lätt svullen upp till en vecka men redan efter 48 timmar kan make-up appliceras men du kan återgå till ditt arbete redan samma dag. Den mesta "lägger" sig dock inom ett par timmar.

Behandlingen består av en serie på 3-5 behandlingar varav en behandling tar ca 60 min.


Behandlingen är bra för dig som vill ha hjälp med:

* Milier

* Pormaskar

* Melasma

* Pigmentfläckar

* Kärl (blir tillfälligt bättre)

* Acneärr/ ärrläkning

* Skintightening, lyft och föryngring

* Reducera rynkor och fina linjer

* Kontraindikationer.

När du inte ska behandla med Dermapen/ Micropen:

* Blödarsjuka

* Benägenhet för Keloid ärr

* Allergi mot rostfritt stål

* Svårinställd diabetes ( du måste ha ett stabilt blodsocker först)

* Roaccutan behandling de senaste tre månaderna

* Svår Dermatit (inflammation i huden)

* Pågående infektion i huden tex Herpes

* Strålbehandling eller laserbehandling i området senaste året.

* Gravida och ammande. 


Hur går en behandling i ansiktet till?

1. Rengöring

2. Själva behandlingen: Huden smörjs in med Filorgas serum och sedan behandlas huden med DermaPenen.

3. Avslut: Man ligger 10-15 min med en exklusiv och lyxig fuktmask baserat på kollagen och hyaluronsyra.

Vi rekommenderar att man bokar in in en ev. peeling cirka 2-4 dagar innan denna behandling.

Efter en behandling kan huden kännas torr och det är viktigt med fuktgivande produkter. Det är viktigt att skydda huden mot skada från fria radikaler tex solens strålar efter en behandling. Du ska också undvika att utsätta huden för överdriven värme som varma bad, bastu eller intensiv träning 48 timmar efter behandlingen. Använd solskydd spf 30 minst 48 timmar efteråt. Kom gärna osminkad och kontakta oss ifall en bedövningssalva önskas användas inför behandlingen.
PRP- Platele Rich Plasma

Om PRP (Platelet Rich Plasma)

PRP är ingenting annat än blodplasma med höga koncentrationer av trombocyter, blodplättar, och som innehåller minst 7 olika tillväxtfaktorer. Normalt blod innehåller bara 6 % blodplättar.

PRP innehåller 94 % och är en kraftfull cocktail av tillväxtfaktorer och cytokiner som stimulerar celldelning, uppbyggnad av ny vävnad och accelererar läkning.

Eftersom PRP kommer från patientens eget blod minimeras risken för infektion, allergiska reaktioner och andra sidoeffekter. Den viktigaste försiktighetsåtgärden

är att avbryta eventuell behandling med antiinflammatoriska mediciner under tiden som PRP behandlingen pågår.


PRP är kroppens eget system för läkning och återuppbyggnad!

 PRP, som ofta kallas Vampyrlyft när metoden används för estetiska behandlingar, är en teknik som utnyttjar naturliga resurser sk. tillväxtfaktorer i din egen kropp. Din kropp gör hela jobbet och vår roll är bara att omfördela resurser från armvecket till en strategisk plats i ditt ansikte där föryngring och återuppbyggnad är önskvärd. Denna teknik är naturlig och utan tillsatser, snabb och effektiv. Du kommer att märka hur dina egna tillväxtfaktorer börjar arbeta så snart de kommit på sin nya plats och du kan förvänta dig resultat redan inom en månad.

PRP har länge använts för att underlätta läkning av t.ex. idrottsskador, ledproblem, smärta och mycket annat. Under senare tid har PRP börjat användas även för estetiska behandlingar med i de flesta fall resultat som inte varit möjliga med konventionella metoder och produkter. Du har säkert hört talas om Vampyr- eller Draculalyft.


Metoden PRP

Vi tar ca 20ml av ditt eget blod. Det går till som när man ska ta sänkan. Blodet samlas i ett slutet kärl och centrifugeras sedan under några minuter. Då får man de röda blodkropparna i botten och plasman med blodplättarna överst. De båda delarna avskiljs och plasman kan centrifugeras ytterligare en gång för att få maximal koncentration av blodplättar om och när detta behövs.

 Det som skiljer de olika tillverkarna och systemen från varandra är konstruktionen av själva separationskärlet. Det vanligaste sättet är använda en gelpropp bestående av hyaluronsyra för att hålla blodkomponenterna åtskilda. En enkel men inte helt effektiv metod. Det är nästan omöjligt att undvika att en liten del av gelen kommer med i PRP som injiceras. Det är ju ett främmande ämne som kan ge en allergisk reaktion. Dessutom kan man inte få den höga koncentration av PRP som ibland är nödvändig.

PRP för Estetiska behandlingar

 När PRP, blodplättar, injiceras eller påförs med microneedling, så accelererar läkningsprocessen och nytt kollagen och elastin produceras i området. Eftersom vi använder patientens eget blod för att få fram ett koncentrat av blodplättar så är metoden betydligt säkrare än andra metoder. PRP hjälper till att återskapa volym, textur och hudton och ger patienten ett föryngrat utseende. Som att vrida klockan tillbaka 10 år!

 Kosmetiska behandlingar som ofta utförs med PRP

·         Rynkor runt ögon, panna och mun.

·         Mörka ringar och försvagad hud under ögonen.

·         Reducering av porstorlek och förbättring av hudens elasticitet och hudton.

·         Pigmenteringsproblem som hyperpigmentering, fräknar etc.

·         Streckmärken

·         Sårskador

·         Stimulering av hårsäckarna vid håravfall

 Behandlingarna utförs genom injektion eller med microneedling och i kombination. 


PRP hjälper till att bromsa håravfall och stimulera ny tillväxt med innovativ cellteknik. Metoden får håret att växa och bilda nya, starka och friska hårstrån. PRP används också för att reducera ålderstecken och förbättra hudens kvalitet på ansikte, hals, dekolletage och händer.


CERTIFIERADE BEHANDLARE 

Våran injektionsbehandlare är certifierade och legitimerade inom sina områden. Med noga precision och passion för arbetet vi utför säkerställer vi att du får bästa tänkbara behandlingsresultat.